Brain
&Breakfast
classic
pro školy

powered by RED BUTTON

Přidejte se k desítkám škol a zapojte i tu vaši

Jsme přesvědčeni o tom, že právě takovýto formát dokáže žákům a studentům ukázat, jaký svět kolem nás doopravdy je. Hodnotu obsahu a kvalitu hostů nam potvrzují firmy, k nimž snídaně vysíláme jako placenou službu.

Pro školy však nabízíme živé vysílání zdarma.

Jak snídaně fungují?

Jak snídaně Classic fungují?

Snídáme každý měsíc

Brain&Breakfast se natáčí jednou za měsíc v Magenta Experience Center v OC Arkády (Praha 4 - Pankrác). Odsud přednášky živě vysíláme do víc jak stovky míst pro celé ČR.

90 minut plných inspirace

Přibližně prvních 60 minut host prezentuje svůj příběh a téma. Dalších 30 minut pak využijeme pro diskusi, do které se mohou dotazy přes internet zapojit také všichni diváci živého přenosu.

Praktické metodiky pro žáky

Ve vyvučování můžete využít i některou z metodik a praktických materiálů, které jsme pro vás připravili ve spolupráci s Občankáři.cz.

Potřebujete vědět víc?

Více o snídaních si můžete přečíst v článku, který vyšel v dubnovém čísle časopisu Řízení Školy.

přidat se

Nejbližší snídaně

Jsme generace future

19.06.2025
Bára Stárek
Bára přináší pohled na současnou mladou generaci a vyzývá k autentickému dialogu s ní. Zabývá se příběhy mladých lidí, konfrontuje mýty a fakta o této generaci, zkoumá fenomén demokratické úzkosti a zdůrazňuje, proč je klíčové mluvit přímo s mladými, nikoliv pouze o nich. Nabízí vhled do perspektiv a výzev nastupující generace a cestu k mezigeneračnímu porozumění.
PDF pozvánka
Místo konání: Magenta Experience Center, Arkády Pankrác, Praha
sledovat online na EDUzúčastnit se osobně

Možnost nahlédnout do inspirativních oborů

Snídaně si kladou za cíl otevírat široké spektrum témat, zpravidla se ale drží čtyř hlavních tématických okruhů:

Vzdělávání a osobní rozvoj

Ukazuje různé pohledy na vzdělávání i nové přístupy a trendy. Nezapomíná na to, jak je důležitý celoživotní rozvoj.

Věda a technologie

Tematický okruh zahrnuje široké spektrum oblastí od kardiochirurgie přes architekturu až třeba po umělou inteligenci.

Podnikání a business

Významní čeští a slovenští podnikatelé ukazují na příkladu svých osobních příběhů, co se během své cesty naučili.

Společnost a laskavost

I lidé, kteří mají mnohem těžší výchozí situaci než většina z nás, mnohdy dokázali velké věci. Pojďme se od nich inspirovat.

Archiv snídaní

Květa Vostrá
23
May
přehrát videoposlechnout audio
Květa Vostrá

Svůj příběh a cestu k jednomu z nejvýznamnějších úspěchů české startupové scény představí zakladatelka společnosti Ytica a Salted CX, Květa Vostrá. Ta je považována za první dámu českých startupů. Budeme si povídat o tom, jak se staví globální firma od samotného základu, jak se od začátku buduje firemní kultura, co předchází tomu než se začne produkt prodávat a jak lídr a zakladatel do toho všeho zapadá. A protože ten příběh prodejem Ytica nekončí a Květa se svým manželem společně staví už druhý sen, bude to jistě zajímavé povídání plné zkušeností z praxe.

Ladislav Miko
18
Apr
přehrát videoposlechnout audio
Ladislav Miko

Půda je naprosto zásadní „orgán“ planety jak pro fungování života, tak pro zachytávání a ukládání uhlíku. Když se řekne „půda“, mnozí si možná představí neživou hmotu, ale půda je ve skutečnosti bohatý ekosystém a sama o sobě živý organismus, díky kterému může existovat vše, co v ní žije a roste. Můžeme na ni nahlížet také jako na důležitý přírodní cyklus, který propojuje organismy s živinami a energií.

Daniel Prokop
21
Mar
přehrát videoposlechnout audio
Daniel Prokop

Navazujeme na snídani Slepé skvrny s Danem Prokopem. V minulé snídani Dan popisoval problémy, kterým naše společnost čelí. Tentokrát se koukneme na jejich možná řešení a nebudeme se bavit o menších věcech než je vzdělávání, chudoba, exekuce a mnoho dalších celospolečenských výzev, kterým v současnosti čelíme. Dan nám ale nenabídneme rychlá a populistická řešení, ale ta, která jsou ověřena dobrou praxí a hlavně daty.

Otakar Foltýn
22
Feb
přehrát videoposlechnout audio
Otakar Foltýn

Vysvětlení fází války na Ukrajině, aktuální situace, příčin a předpokládaných změn v operačním prostředí. Plk. gšt. Mgr. Otakar Foltýn je armádním důstojníkem a expertem na problematiku tzv. hybridních konfliktů, protipovstalecký boj a mezinárodněprávní aspekty vojenských operací. Byl nasazen v operacích v Kosovu a v Afghánistánu. Je spoluautorem několika knih na téma bezpečnosti.

Lukáš Bakoš
18
Jan
přehrát videoposlechnout audio
Lukáš Bakoš

Je veľa prekážok, ktoré ľuďom bránia vzdelávať sa a rozvíjať svoje zručnosti rýchlejšie a efektívnejšie. Niektoré z tých bariér sú ťažko prekonateľné, ale niektoré by sme vedeli ľahko zvládnuť, keby sme o nich vedeli. Neurológia a psychológia napredujú rýchlo a už dlho poznajú princípy, ktoré biznis a školstvo v mnohých prípadoch zatiaľ vytrvalo ignorujú. Rád vám o niektorých z nich porozprávam.

Martin Poliačik
14
Dec
přehrát videoposlechnout audio
Martin Poliačik

Vyznat se ve světě je čím dál složitější. Musíme zpracovávat více a více informací, zvládat stále rychleji se měnící technologie a absorbovat čím dál více změn. Na to všechno využíváme “hardware”, který se vyvinul pro potřeby komunikace v malé skupině lidí, lov a sběr plodů. I když se svět za posledních minimálně 5000 let rapidně proměnil, lidský druh zůstává v podstatě stejný. Máme však jednu výhodu. Náš rozum je ohromně flexibilní, a tak díky schopnosti učit se jsme schopní se změnám v našem okolí přizpůsobovat. Zatímco dosud to bylo hlavně o schopnosti získat vědomosti a zručnosti, poslední roky kladou důraz na učení se nových oblastí – třídění informací, jejich vyhodnocování, komunikaci a spolupráci. Ale na to, abychom v nich rostli, si musíme nejdřív uklidit v hlavě.

Co říkají
o snídaních učitelé?

Jana Košťálová Bagová, MOA Jičín
‚‚Rozšiřujete ostatním obzory, můžeme zprostředkovaně poznat nové lidi nebo známé i méně známé tváře a osobnosti, jejich životní příběhy, zajímavé postoje, názory, zkušenosti... Vše nové nás posune, ze všeho si mohu vzít něco pro sebe, do svého osobního i profesního života, záleží na každém, jak je vnímavý a jak dalece je ochoten pracovat na sobě i svém okolí…"
Petra Taušl Procházková, Západočeská univerzita v Plzni
‚‚B&B vidíme jako ideální příležitost rozšířit si obzory, naučit se něco nového, virtuálně potkat zajímavé a inspirativní osobnosti z různých oblastí zájmu a dokonce s nimi mít možnost i diskutovat. Je to výborná šance, jak posnídat v příjemném prostředí a nastartovat tak svůj den i jiných druhem potravy než je klasická snídaně :-)"
Renáta Fogeltonová, Obchodní akademia OATA Žilina
‚‚B&B radi sledujeme v škole, záleží na téme, niekedy študenti vravia, že téma je náročná. Za seba môžem povedať, čakám na každého hosťa, o čom bude rozprávať a aké obzory sa mi otvoria a priblížia."
Petra Rydvalová, SBC TUL
‚‚Koncept B&B je zcela v souladu s naší filozofií propojování mezioborových znalostí a dovedností (včetně poukazování na zbytečné „protibrblačství“) v rámci celé naší univerzity. V podstatě je to pro nás příklad dobré praxe, určitá opora v našem snažení o mezioborovou a mezifakultní spolupráci."
Eva Přikrylová, Střední škola polygrafická (Olomouc)
‚‚Váš pořad zařazuji pro žáky naší školy jako aktivitu pro podporu podnikavosti a kreativity. Podobné besedy s podnikateli pořádá také BEA centrum v Olomouci, protože jsou nám blíže, účastníme se většinou jejich besed s podnikateli jak přímo, tak on-line přenosem."
Irena Rudolfová , Gymnázium Přípotoční (Praha)
‚‚Stále více docházím k poznání, že pro studenta experti a osobnosti z reálného světa více táhnou a mohou inspirovat. Ukázat jim cestu (to je to, co bychom při vzdělávání měli dělat - odhadnout schopnosti mladého člověka, nasměrovat ho a podpořit ho v jeho zvolené cestě). Některá setkání (resp. záznamy) používám v hodinách seminářů ve 4. ročníku jako evokace nějakého problému či názorů a poté o věci se studenty diskutujeme."


Partneři vysílání do škol

Děkujeme našim partnerům, bez kterých by vysílaní do škol nebylo možné:

Připraveni začít? Napište nám.

Chcete se pustit do inspirativních přednášek Brain&Breakfast Classic nebo se chcete na něco zeptat? Nechte nám na sebe kontakt. Brzy se ozveme.

Zpracování osobních údajů se řídí podmínkami.

Děkujeme! Již brzy si budete moct užívat Brain&Breakfast Classic.
Ajaj. Něco se nepodařilo. Zkuste prosím údaje zadat znovu.

Potřebujete více informací?

Katarína Gaillard
+420 603 232 681
katarina@redbuttonedu.cz